dan 100 jaar PENTAX!

Het ontstaan van PENTAX gaat terug tot 1919 in Tokio, Japan. Het bedrijf specialiseerde zich aanvankelijk in de productie van optische lenzen, glazen en coatings. Vanaf 1952 is PENTAX ook hoogwaardige camera's gaan produceren.
Sinds 2011 is PENTAX onderdeel van de Japanse multi-national RICOH.
Onder de PENTAX naam worden spiegelreflexcamera's, objectieven, (outdoor)compact en verrekijkers geproduceerd. Onder de RICOH naam Hi-end compact (GR) en outdoorcompact .

RICOH 100years Banner 2019 view 01a


Lopende acties 
Geldig van 22 mei - 3 augustus

1920x350 K1II NL web

1920x350 K3III NL web

1920x350 KF NL web

1920x350 LENSES NL web 


 

 De Pentax verrekijkers

 Pentax heeft een mooi assortiment verrekijkers in elke prijsklasse. De kijkers hebben volledig multi-coated lensen die zorgen voor een hoge lichttransmissie, waardoor er mooie heldere beelden zijn met een nauwkeurige kleurweergave. Hieronder een greep uit hun assortiment. Er is voor elk wat wils!

980x350

Bino image

Pentax Sport Optics family portrait


 De WG-compactcamera's

Deze superleuke compact camera is DE camera om mee te nemen wanneer je outdoor activiteiten gaat doen. Deze camera's zijn waterdicht, vorstbestendig tot -10 graden en bestand tegen een val van 1,6 meter hoogte. Je kunt hem dus onder allerlei omstandigheden gebruiken.
Te gebruiken: onder water, op je skivakantie, op het strand, in de bergen en op allerlei avonturen.
Ideaal voor kinderen: de camera kan tegen een stootje, dus die kunnen hem naar hartelust gebruiken.
Verder wordt deze ook op de bouw gebruikt om foto's te maken voor allerlei rapporten.

K604 situation RICOH WG80 Banner 2022 Instagram slide scene freeze
2.solo LED Ringlight     WG 90  80 B2B pocket

DE compact camera van Ricoh

Ricoh heeft de GR III gemaakt. Een prachtige compact camera, zonder zoom,
MAAR met een geweldige grote APS-C sensor!
Hij maakt mooie hoge resolutie bestanden, korte opstarttijd, dus lekker snel een foto kunnen maken.
Super scherpe foto's met weinig ruis.
Makkelijk te bedienen, alle functies snel bereikbaar. 
Fotograferen in de programma stand, maar ook manual of sluitertijd of diafragma voorkeuze.
Raw en jpeg instellingen.
Crop optie in camera en je kunt het bestand ook al bewerken in je camera.

Al met al een geweldige camera!

Voor wie: de streetlife fotograaf en iedereen die graag snel een foto wil maken,
die een geweldige camera mee wil hebben bij het bezoeken van steden,
die graag snapshots maakt, EN VOORAL die houdt van het merk Ricoh!

GR series

 

En de Ricoh GR te volgen op instagram!


 De spiegelreflexcamera's

Pentax heeft een mooie line-up van spiegelreflexcamera's. 
De weersbestendige modellen van PENTAX zitten boordevol prettige functies die verschillende manieren van fotografie mogelijk maken. Deze unieke kenmerken zijn slechts één van de redenen waarom PENTAX producten worden gekozen en geprezen onder langdurige gebruikers. Pentax heeft niet de overstap gemaakt naar de systeemcamera om onder andere de volgende reden:

“Wanneer je een foto maakt met een spiegelreflexcamera,
gaat het licht door de lens en vervolgens door de optische zoeker.
Je bekijkt het beeld rechtstreeks met je ogen en voelt het met je hart.”

Wil je meer info over hun visie betreffende de spiegelreflex:
Klik op deze link (engelstalig)

Voor wie: diegene die een mooie robuste, een lekker in de hand liggende camera wil, die van kwaliteit houdt, die een liefde voor Pentax heeft, die van een puur, eerlijk merk houdt, die oog heeft voor de specs van Pentax, die van een simpele bediening houdt, die van weinig knopjes houdt.

PENTAX cut 0123 1

 

b534263f 0c60 4d29 8da6 2cc7cf681135    c34afea2 1dca 4f62 bf30 b8ba6a857abe K 1MarkII waterfall 0222

 

Daarnaast heeft Pentax een grote range aan lenzen!

lens line up white

 


  

De monochrome (zwart/wit) spiegelreflexcamera

 Terug naar het uitgangspunt van de fotografie: 
beelden vastleggen met licht en schaduw

Monochrome (of zwart-wit) fotografie is de oorsprong van fotografische expressie. Zonder kleurgegevens kan monochroom de vorm en textuur van een onderwerp duidelijker weergeven met behulp van licht, schaduw en de tussenliggende gradaties. Dit betekent dat de fotograaf beelden kan maken die indrukwekkender en overtuigender zijn.

Voor gebruikers die monochrome fotografie onder de knie willen krijgen, beschikt de PENTAX K-3 Mark III Monochrome over een beeldsensor die speciaal is ontworpen om alleen monochrome afbeeldingen vast te leggen. Door de camera uitsluitend te ontwerpen voor monochrome fotografie, detecteert elke pixel helderheidsgegevens van het licht dat door de lens valt. De verkregen gegevens worden vervolgens direct geconverteerd om een ​​beeld samen te stellen.

Typische kleurenbeeldsensoren zijn ontworpen om licht te ontvangen dat door rode (R), groene (G) en blauwe (B) kleurenfilters gaat, zodat elke pixel slechts één kleurgegevenscomponent detecteert. Om een ​​monochroom beeld samen te stellen, moeten kleursensoren kleurgegevens omzetten in monochromatische gegevens door de verkregen kleurgegevens te interpoleren terwijl aangrenzende gebieden van het beeldveld als referentie worden gebruikt.

Voor wie: de echte zwart/wit liefhebber!

 


De analoge camera

 Pentax is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe analoge camera.
Ja, je hoort het goed!! 
Een camera met een fimrolletje! Er is steeds meer gefotografeerd met oude camera's waar nog een filmrolletje in gaat. Er worden ook steeds weer meer filmrolletjes gemaakt. We houden je op de hoogte!

In de laatste YouTube update (zie video onder) legt Takeo Suzuki, projectontwerper en planner, uit dat de nieuwe PENTAX camera geoptimaliseerd zal zijn voor verticaal fotograferen! Dit is gedaan omdat de doelgroep van jongere fotografen (waarvoor analoge fotografie vaak een nieuwe wereld is) altijd naar hun telefoon kijkt en verticaal foto's maakt, zodat deze camera in hun workflow past en een onderdeel wordt van hun uploads op sociale media.

2de de voordeel is dat op een film van 36 opnamen met half kleinbeeld 72 opnames geschoten kunnen worden wat voordeliger is i.v.m. de filmprijzen en ontwikkelkosten van tegenwoordig.

De scherpstelling werkt handmatig met een zone systeem en net zoals bij de oude spiegelreflexcamera’s wordt de film handmatig getransporteerd en is er een terugwikkelslinger.De camera is voorzien van een electronische sluiter en electronisch gecontroleerde features om beelden van hoge kwaliteit vast te leggen. Dit kan zowel volledig automatisch als handmatig.
Voor de lens liet PENTAX zich inspireren door de PENTAX Espio mini.